top of page

ABOUT

STAFF

Phone Camera
AKTUELLT JUST NU - SOMMARKURSER

TEORI VARVAT MED MASSOR AV PRAKTIK

Under vår och sommar 2021 erbjuder jag mobilkurser som är mer Corona anpassade än mina vanliga kurser som nu får stå lite på vänt. Dessa är noga planerade och utformade så att alla ska kunna gå dem, vare sig du är ung eller gammal. Två av dem kommer innebära en del promenerande, en mer än den andra. Om du har frågor så är du hjärtligt välkommen att kontakta mig.

1. iPhonekameran - förstå din kamera och ta bättre bilder


Denna roliga kurs passar alla med en iPhone. Du behöver inga förkunskaper, endast en önskan om
att vilja förstå din mobils kamera lite bättre. Efter bara någon timme kommer du ha kunskapen att ta skarpare och mer dramatiska bilder.

 

På en Coronasäker distans erbjuder jag dig och fyra andra en härlig förmiddag där vi i lugn takt går igenom alla fotofunktioner och möjligheter din iPhone har. Du får lära dig allt från vilka grundinställningar som passar dig bäst, hur du får den bästa skärpan och på rätt ställe, bildformat, exponering, blixt, live photo, hdr, panorama, olika linsers styrkor till 5 olika sätt att trycka av.

 

Kurserna kommer att läggas ut med kort varsel då de är väderberoende.

Håll koll på webbsidan eller Facebook/Instagram för nya tider.

Endas 495:-per person. Minimum 7 personer. Först till kvarn!


 

2. Mobilfotografering - utveckla din fototeknik


Denna spännande kurs passar alla med en mobiltelefon. Du behöver inga

förkunskaper, men det är bra om du vet hur din mobil fungerar i kameraläge. Vi kommer under några timmar att gå igenom grunderna i fotografering.

 

På en Coronasäker distans erbjuder jag dig och fyra andra en härlig eftermiddag där vi varvar teori och praktik medan vi går igenom olika typer av komposition.

Du får även lära dig om olika vinklar och varför du bör använda dig av just dessa vid olika tillfällen. Vi kommer gå igenom blickfång, street foto,

skuggor, spegling, siluett, symmetri, nattfoto i praktiken och massa mer.

 

Kurserna kommer att läggas ut med kort varsel då de är väderberoende.

Håll koll på webbsidan eller Facebook/Instagram för nya tider.

Endas 495:-per person. Minimum 7 personer. Först till kvarn!


 

3. Redigera foton i mobilen - Online


Denna intressanta onlinekurs passar alla med en mobiltelefon. Du behöver inga förkunskaper, men det är bra om du vet hur du laddar ner en (gratis) app. Vi kommer att gå igenom grunderna i redigering på ett enkelt sätt.


Vet du att redigering utgör nästan 50% av din bild. Eller nästan i alla fall. Du kan inte rädda en suddig bild, men du kan rädda en hel del i en för mörk bild och du kan göra en redan bra bild ännu bättre.

I den här kursen får du lära dig om vad ett histogram är samt hur du ändrar ljusstyrka, kontrast, mättnad, högdagrar och massa mer. Låter det svårt? Det är det inte. Vi kommer att gå igenom allt i lugn takt så alla hänger med. Vi avslutar även med lite tips att tänka på vid utskrift av en mobilbild.

 

Håll koll på webbsidan eller Facebook/Instagram för kurstider.

Endas 495:-per person. Inget minimum.

Kurstillfällen 2021

1. iPhonekameran
Fredagen den 11/6

- Tid 18-20

Onsdagen den 16/6

- Tid 18-20

Onsdagen den 14/7

- Tid 18-20

Söndagen den 18/7

- Tid 10-12 - INSTÄLLD


2. Mobilfotografering

Lördagen den 12/6

- Tid 16-18

Torsdagen den 17/6

Tid 18-20

Torsdagen den 15/7

Tid 18-20

Söndagen den 18/7

- Tid 14-16 - INSTÄLLD

3. Mobilredigering

Inte satt

- Tid kväll 18-20

Är ni en grupp bekanta som vill gå tillsammans. Hör av er till mig så kan vi kika på ett datum som passar alla samt anpassa nivån efter just er grupp.

Endast

495:-

Camera

RECENSIONER SYSTEMFOTO

"Jag kom in på denna kurs med förväntningar, dom införlivades och mer därtill. Maria var inte bara pedagogisk i läran om kamerans funktioner utan sporrade också till att själv testa sig fram och fråga när man kört fast. Jag ser gärna en uppföljning på denna utbildning då fotograferandet blivit så mycket roligare efteråt."

Björn Håkansson

bottom of page