top of page

ABOUT

STAFF

Camera Equipment
ATT HANTERA DIN SYSTEMKAMERA OCH GRUNDER I FOTOGRAFERING

TEORI VARVAT MED MASSOR AV PRAKTIK

Om du i lugnt takt vill lära dig hur du hanterar din systemkamera är denna kurs rätt för dig. Allt sker på plats, inga webbkurser som går för snabbt framåt. Jag finns på plats hela tiden för att guida dig och du får tid att ställa alla frågor du kan tänkas ha. På kursen får du på ett enkelt sätt förklarat det du behöver veta för att lära dig din kamera och grunderna för fotografering. Jag har haft kursdeltagare i ålder 25-68 år och alla har hängt med och tyckt det varit roligt.

INNEHÅLL

Under denna kurs går vi igenom kamerans knappar och funktioner för att se hur de påverkar varandra och den slutliga bilden. Som ett första led tittar vi på bländare, slutare, exponeringskompensation och ISO. Sedan går vi in på andra delar i kameran och sätter de inställningar som kan vara bra att ha, ex vitbalans, filtyp mm. 

När ni känner att ni förstår kameran och dess funktion lite bättre tar vi oss ut för att fotografera. Vi kommer då att bl.a. gå igenom ljus, komposition, blickfång och känsla. Får vi tid över testar vi panorering, hdr och andra spännande sätt att fotografera.

Till denna kurs krävs att du har en digital systemkamera.
 

BRA ATT VETA

Vid fint väder kommer vi att vara ute så mycket som möjligt. Jag kommer att ordna med papper istället för TV för att vara så flexibel som möjligt. Vid regn stannar vi självklart inne och går igenom teori och testar de olika funktionerna. Mellan skurarna kan vi gå ut och prova på det ni lärt er.

Om du går en helgkurs kommer vi under dagen ta små trevliga kaffe/te pauser.

Lunch kan antingen tas med eller så bestämmer vi något trevligt ställe och går och äter tillsammans (detta ingår inte i kursavgiften utan tillkommer). Vi bestämmer detta innan tillsammans.

Beroende på vilken av kurserna ni tar så går vi ev. en fotopromenad under gyllene timmen för att se hur kvällens ljus skiljer sig från dagens.

Om du har fler objektiv rekommenderar jag att ta med de du tror att du har nytta av och orkar bära på under dagen.

Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig!

Kurstillfällen 2023

Nya datum för 2024 kommer inom kort...

Intensiv
13-14 mars - avslutad

7-8 aug - avslutad

- Lördag 10-14
- Söndag 14-18


Ordinarie

5+12 juni - avslutad

9+16 okt - avslutad

- 1:a Lördag 10-14
- 2:a lördag 14-18

Lugn

3,10,17,24,31 maj - avslutad

- Måndagar 18-20

2995:-

just nu

ordinarie pris 3995:-

Camera

TIDIGARE RECENSIONER

"Jag kom in på denna kurs med förväntningar, dom införlivades och mer därtill. Maria var inte bara pedagogisk i läran om kamerans funktioner utan sporrade också till att själv testa sig fram och fråga när man kört fast. Jag ser gärna en uppföljning på denna utbildning då fotograferandet blivit så mycket roligare efteråt."

Björn Håkansson

bottom of page