top of page

ABOUT

STAFF

Lightroom.JPG
LIGHTROOM

Hur spännande är det inte att lära sig ett helt nytt program?! I den här kursen får du i lugn takt lära dig både programmet LrC och grunderna i redigering.

Några av anledningarna till att många väljer just mina kurser är:

  • Du får kursen förklarad på ett enkelt språk

  • Jag finns på plats under hela utbildningen

  • Du får svar på dina frågor precis när de dyker upp

INNEHÅLL

I denna kurs går vi först igenom hur Lightroom Classic är uppbyggt, vad de olika verktygen har för funktioner och hur du kan använda dem för att få mer dramatik eller en mjukare känsla i bilderna, beroende på din egen bildstil.

När du behärskar verktygen kommer vi att i mer detalj gå in och förändra exempelvis skuggor, ljus eller ta bort smuts från linsen mm.

 

PROGRAMVARA

Till denna kurs krävs att du har en dator med Lightroom Classic (LrC) installerad och uppdaterad. 

Om du ännu inte har Lr eller LrC behöver du gå in på Adobes hemsida och "köpa" det (du har möjlighet till att först prova i 2 veckor). Nu för tiden köper man inte programmet utan skulle mer säga hyr det. Lite som på Netflix. Så länge du betalar varje månad får du titta eller i detta fall redigera.

 

De flesta Adobes program kostar 120:- i månaden, men det finns ett jättebra paket som heter "Creative Cloud Photography" som ger dig både Lightroom Lr+LrC och Photoshop för priset av ett program, dvs 120:-/mån. Du hittar det paketet här: https://www.adobe.com/se/creativecloud/photography

BRA ATT VETA

Denna kurs erbjuds även på distans under Corona. Du väljer själv om du vill komma till lokalen eller vara på annat ställe med bra uppkoppling. 

Om du går en helgkurs kommer vi under dagen ta små trevliga kaffe/te pauser. Lunch kan antingen tas med eller så bestämmer vi något trevligt ställe i närheten och går och äter tillsammans (detta ingår inte i kursavgiften utan tillkommer). Vi bestämmer detta innan tillsammans.

Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig!

Kurstillfällen 2022

Nya datum för 2023 kommer inom kort...

Intensiv
27-28 mars

- Lördag 10-16 (irl+webb)

- Söndag 10-16 (irl+webb)

4-5 sep (ev internationell)

- Lördag 10-16 (webb)
- Söndag 10-16 (webb)

Kväll

26 jan, 2,9,16,23 feb - avslutad

- Tisdagar 18-20 (webbkurs)

19,26 okt, 2,9,16 nov

- Tisdagar 18-20 (irl+webb)

2495:-

just nu

ordinarie pris 3495:-

Lightroom.JPG

TIDIGARE RECENSIONER

"Maria är en lyhörd kursledare som lyckas förmedla kunskap och samtidigt hålla oss kursdeltagare alerta och involverade. Hon är en kreativ och framgångsrik fotograf som generöst delar med sig av sitt kunnande och ideer. Jag kan varmt rekommendera en av hennes kurser".

Karin Larsson

bottom of page